Акне

 Акне
 
Един от най-големите проблеми на консуматорите на стероиди е понякога опустошителното акне, възникващо поради повечето анаболи. Разбира се, има и спортисти-като мен- които никога нямат праоблеми с кожата си, но за съжаление това не е правило. Стероиди като ANADROL, HALOTESTIN, TESTOSTERON и подобни са главните противници на здравата кожа. Средства като PRIMOBOLAN, STROMBA, ANAVAR рядко предизвикват кожни проблеми. Акнето не бива да се пренебрегва. То е симптом, че нещо не е наред. Все пак кожата е най-големия орган на тялото и служи не само, за да придържа вътрешностите и костите ви.
 
Андрогените се свързват с рецепторите на мастните жлези в кожата. Те издават заповед да се произвеждат повече мазнини. Каналите на жлезите в кожата стават по-големи. През тях проникват повече бактерии. Възникват възпаления, порите се запушват, появяват се пъпки и в екстремни случаи големи гнойни кисти, които дори трябва да се третират хирургично. Меко казано, неприятно.
 
Лекото акне може да се лекува с крем RETIN-A 0,1% разтвор за тялото и 0,05% за лицето. В най-тежките случаи се препоръчва ежедневно да се приемат 10 или 20мг от медикамента ACCUTANE/ ROACCUTAN. С него и най-лошото акне изчезва и в повечето случаи не се появява никога вече. За убиване на проникналите в кожата бактерии се препоръчва лек антибиотик. Тежкото акне в културистичната общност веднага се свързва с употребата на много анаболи. Затова е добре да имате колкото е възможно по-малко кожни замърсявания.
 




{START_COUNTER}