Ефедрин - пояснение

ЕФЕДРИН - лекарство, което се изписва при респираторни заболявания (астма, ниско кръвно налягане, бронхит и т.н). Намира приложение и при различни алергични реакции (след употребата му се наблюдава свиване на кръвоносните съдове). Необходим по-дълъг курс на приложение, като има сходство с действието на адреанлина...
Ефедринът представлява стимулатор, поради което много спортуващи го използват. Увеличава перисталтиката на чревния тракт, повишава мускулната сила, тъй като в резултат на употребата му се повишава нервната активност. В спортните среди ефедринът също така се използва и заради положителното му въздействие върху бързината.  Подтискайки апетита той намалява телесното тегло, също така протича процес на отделяне на енергия за сметка на топящите се подкожни мазнини (Приемът на ефедрин стимулира  норепинифрина в мазнините и мускулните клетки, поради което се освобождават мастни киселини след повишаването на телесната топлина).

ImageУпотреба:
Дозата да се раздели на два приема.
 Не е желателно да се приема повече от 150 мг ефедрин( разделя се на три приема), независимо от личното тегло
Приемите на медикамента трябва да бъдат преди аеробно натоварване и преди тренировка.
Прието е да се приема по 0,8мг на килограм. Тоест един 100кг човек има прием от 80мг...

Внимание:
Хора, които имат високо кръвно налягане, сърдечно- съдови проблеми, заболявания на щитовидната жлеза категорично не трябва да използват ефедрин. Медикаментът може да повиши рязко кръвното налягане, да предизвика тахикардия, тремор от различно естество. Не са редки явления като гадене, виене на свят, главоболие. Крайни прояви са влошаване на зрението, прекалено засилено либидо, свръхизпотяване.
Много от системите в човешкия организъм могат да бъдат отрицателно повлияни при безотговорна употреба на ефедрина.

Относно така разпространения прием на комбинацията ЕФЕДРИН, КОФЕИН и АСПИРИН е доказано, че дава резултати върху хора с добре изградена мускулатура и малко мазнини, при случаи на завишена омазненост и не добре развита мускулатура комбинацията не действа, дори е опасна поради завишаването на температурата.

ИНФОРМАЦИЯТА Е ВЗЕТА ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЛЕКЦИЯ НА НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ

Източник





{START_COUNTER}