Анаболните стероиди и имунната система

При много клинични изследвания и при наблюдение на атлети бе придобито впечатлението, че анаболите отслабват имунната система. Постоянната употреба на стероиди може да доведе до постоянно отслабване на имунната система и с това до увеличена податливост на инфекции.
 
 
За съжаление, пресата изнася пред обществеността непрекъснато погрешна информация за противопоказанията на анаболните стероиди. Това се поражда оттам, че възникващите противопоказания при и без това болни хора се прехвърлят върху здрави атлети, без оглед на правотата на информацията. Изцяло се игнорира и фактът, че повечето противопоказания могат да се лекуват успешно или въобще не възникват при контролирана употреба на медикаментите. Богатата информация по отношение на приложението, продължителността на употреба и намаляването на възможните опасности от стероидите, произхожда от обмена на знания и опит между спортисти и треньори по целия свят. Чрез това употребата на стероиди става по-сигурна.
 
 
Оспорваните трудове на хора като Тони Фитон, Джеф Филициано, Стийв Куунс или Бари Садлер наистина вдигнаха много шум, но спортистите по света получиха по-добра представа кое е добро и кое не за определени цели. Може би ние сами сме предизвикали част от стероидната истерия, но това е в крайна сметка за доброто на всички засегнати. Дори само насоките относно остроген-антагонисти като NOLVADEX, терапевтични средства против акне и много други представляват голяма стъпка в правилната посока.
 
 
Сега по-долу кратко описание по азбучен ред на противопоказанията и възможните начини на лечение.
 




{START_COUNTER}