Kак да спрем стероидиният цикъл

Kак да спрем стероидиният цикъл

 1

Опитайте се да определите идеален за вас момент за спиране на стероиди. Такъв момент би било когато редовно тренирате , спазвате диетата си и сте доволни отгоре до долу.

2

Никога не спирайте стероидите внезапно или както се казва "cold turkey" . Винаги намлявайте дозата бавно! Чрез опотребата на стероидите присъщото за тялото ви хормонално производство е подтиснато и пренастроено. Ако внезапно спрете стероидите ,това може да доведе до депреси , натрупване на телесни мазнини и задръжка на вода .Освен това поради спиране на стероидите съединителната тъкан ,сухожилята , връзките и ставните хрущяли са изключително податливи на нараняване. При спиране на стероидите съидинителната тъкан губи вода и с това и еластичност

3

Инжектируемите стероиди трябва да се спират винаги преди оралните средства. И тук важи: Дайте си време при спирането.Планирайте за това период от 4-6 седмици . Дозировките трябва да се намаляват веднъж седмично.Дозировките на оралните стероиди да се намаляват в ритъм от 3 дни. Високо дозирани таблетки ,като например АНАДРОЛ 50 трябва най-малко да са наполовина.Спирането на оралните средства да се започне през третата седмица от спирането на инжектируемите стероиди.

4

Токсичните стероиди като например Анаполон или ХАЛОТЕСТИН да се спират преди по-малко токсичните стероиди. Ако исползвате АНАВАР, спрете го най-накрая . Анавар не подтиска присъщото на тялото хормонало производство.

5

Нолвадекс да се продължи до около 3-4 седмици след спирането на стероидите . След това таблетките Нолвадекс бавно да се спрат в период от една-две седмици.Това правило е много важно за жените ,за да се избегне обновяване на естрогена и от там промени в настроенията .Нолвадекс се препоръчва и за мъже ,тъй като чрез терапията след цикъла при тях се увеличава не само производството на тестостерон ,а и производството на естроген.

6

Започнете през четвъртата седмица на спирането да приемате нестероидни анаболици . Добре действат синтетичен Т4 кобминиран с кленботерол /100 200 мг Т4 плюс 0.1 мг кленботерол дневно/ Те увеличават отделянето на HGH . Цатапресан не бива да се излпозва от спортисти с ниско кръвно налягане . Орално приет Аргинин и Ornithin не действат за увеличаване на HGH с изключение на APL-Arginin-PYEOGLUTAMAN-IYSIN (използваните материали в този съвет са от Торанс К. КЛАРК )

7

През първите 6 седмици след спирането избягвайте тежки комбинирани упражнения като лежанка .клякане и подобни. Както вече отбелязах поради спирането на стероидите съединителната тъкан е много податлива на увреждания. Нараняване през този период може да доведе до загуба на мускулна маса.

8

Променете тренироквата си предимно по обем. Научните изледвания са показали че серии от три повторения с една триминутна паулза между сериите увеличава производството на Тестостерон . Тренировъчните единици не следват да надвишават продължителнотстта от 60 минути . Ако ви е необходимо повече време за тренировка , се препоръчва да тренирате два или три пъти на ден.

Автор Емил Томов  

Източник





{START_COUNTER}